Wednesday, 16 January 2013

Jalan-Jalan Cari Makan di River View Seafood Kuala Selangor

Heyy malam ni Saturday Nite kot. Apa nk buat? xkan nk duduk rumah layan tv je. Si Nija petang-petang tadi lagi dh beria ajak pegi  'Ngap-Ngap' kt mana mana. Aku nk pegi Ikea beli barang, nk pegi Hap Seng beli Vacuum (Hup Seng ke Seng Heng) Masa bilanya yg nak pegi ngap kat Kuala Selangor??- Dialog pukul 4.40 pm. Tiba-tiba ZZzzzZZZ je dengar satu rumah. Banyak la ko punya plan, satu benda pun xbuat. Bangun maghrib semua org dh kelam kabut. Ikea amenda time macam ni. Xpela kita stick to the plan makan Seafood kat Riverside kt Kuala Selangor!!!!! yeaaaa (padahal dalam hati xnak pergi sebab aku ni mana pegi sangat ngn seafood2 ni)

Macam-macam aku dengar cite pasal kedai ni, semua sedap, so why not aku just try kn. Even allergic seafood (buat-buat sebenarnya) bila go thru gambar-gambar boleh pecah jugak air liur.

Perjalanan mengambil masa sejam. kitorg ni suka buat pandai ikut jalan sendiri xtau ke mana dh sampai, sedar-sedar dekat ngn Puncak Alam dh dengan jln haunted xde org sunyi sepi (ok mood seram tiba tiba) hati menyumpah nyumpah sebab dh lapar. Menyesal xikut GPS

 Ni instruction yang mula-mula kami terima sebelum jadi supir memandai cari jln sendiri:
(ok ini boleh pakai)
 Hop onto the NKVE and head towards Klang.
2) Get off the highway at the Setia Alam exit.
3) After the exit follow the signboards to Kuala Selangor. You  will past Meru and Kapar.
4) As you arrive in Kuala Selangor, keep driving past the centre of town until you cross a big concrete bridge spanning the Selangor River. About 500m ahead there’s a set of traffic lights where you’ll need to turn left. Turn right about 20m from the traffic lights and travel to a T junction. At the T junction turn left and drive till the end of the road where you’ll see Riverview Restaurant by the banks of the river.

Restoren ni tepi sungai, cantik sangat view. Rasa macam berada di China seketika. Angin sepoi sepoi bahasa dgn perut asyik mendrum je dari tadi, memang syahdu sgt!








 Kami dah tiba di destinasi.












                                      Security Guard kat situ cuteeeeee sangat!! rasa nak makan!!







Macam-macam menu boleh try dan memang x menyesallah! Holliiaawww!!











 

 Sekilo ketam : RM 36.00 (3 ekor hidangan untuk sekilo) amacam boleh keje situ x cara elaboration td??
 Daripada allergic seafood terus terlupa lepas tengok ketam ni.









         Ni la makanan yang kitorg balun malam tu. Best. Siap tukul pepahat semua ada kat cni.....








                  Yang hujung tu Bamboo Clams, for the first thought, igtkan benda ini adalah sejenis sayuran.. hmmmm sayuran sungguh la kau fath. taula ada bambooo kan. Teruk! Fail! ni org panggil pepahat. Seumur hidup first time makan.. Yang sebelah tu macam biasa la menu wajib, kangkung masak belacan.










                         Sotong+udang celup tepung for sure la menu wajib jugak





















                           Haaaaa ini special, nama masakan ni hmm ala xingatla. sebab kita bukan                    seafood lover  pun. Nanti pergi tgkla kt menu tu..







                       Yang ni macam biasa la sedap. Kt Hadralmawt KL pun ada kan. kn.










                     Teruk sangat dah tu sampai terjuih juih bibir nk minum erkkkk "_"
                      Ok gambar makan xboleh letak kat sini dikuatiri korg semua akan serbu restauran tu atau terus xlalu nk mkn seafood bila tgk cara kami makan.










 OK dah kenyang boleh ambil gambar dh.








 


  Boleh cuci mata jugak. Agak-agak xde aktiviti boleh naik boat tengok kelip-kelip pulak (boat bukan disediakan for free, harap maklum)





                         Walaupun Chinese restaurant, ramai juga muslim yang makan kt sana. So... hmmm bukan aku sorg je muslim ok. sila paham.










Muka happy, kami just bayar RM 128.00 untuk semua hidangan malam tu, memang berbaloiiiii... Holliouwww (ygtu satu word je aku tau pun and dari td dok ulang sampai naik jemu)..









No comments:

Post a Comment